Dies Wetenschappelijk Symposium

Participation

Joining this event is not possible anymore

About this event

Category
P.S.-activity
Organizer
Diescommissie 2018-2019
Date and time
Feb 6, 2019 09:00 - 17:00

Op woensdag 6 februari 2019 wordt de 137e Dies Natalis officieel geopend op het symposium. Middels deze dag hopen we veel nieuwe dingen te kunnen leren, als een ware openbaring. Het thema van het symposium is dan ook 'Vernieuwende en baanbrekende ontwikkelingen'. Er zal verteld worden over een paar van de ontelbaar vele en belangrijke ontwikkelingen die hebben plaatsgevonden binnen de medische/ farmaceutische wereld. Deze openbaringen hebben op hun eigen manier gezorgd voor een ware bijdrage aan de ontwikkeling van de mens en het wetenschappelijk onderzoek, of zullen dit in de toekomst nog gaan doen. Nadat de Dies Natalis en het Symposium zijn geopend zal dr. Herman Woerdenbag als dagvoorzitter een korte introductietoespraak houden. Dan zal als eerste van het zestal sprekers prof. dr. Robert Passier vertellen over zijn onderzoek naar stamcellen en de toegepaste technieken hiervan. Vervolgens zal dr. Wiktor Szymanski na de korte pauze met koffie en thee vertellen over zijn onderzoek naar door licht geïnduceerde farmaca. Voor de volgende pauze begint, zal dr. Maarten Nijsten vertellen over de nieuwe ontwikkelingen op detectie- en op microdialysegebied. Na de lunchpauze zal prof. dr. John van der Oost spreken over CRISPR-Cas, een revolutionaire DNA-modificatie-techniek welke heeft gezorgd voor baanbrekende mogelijkheden binnen de wetenschap. Voor de laatste pauze begint, zal prof. dr. Marileen Dogterom vertellen over haar interesse in het bouwen van de synthetische cel, en haar onderzoek waarvoor zij in 2017 het subsidieprogramma Zwaartekracht heeft gekregen. Ten slotte zal prof. dr. Go van Dam vertellen over de toekomst van fluorescence guided healthcare. Na de sluiting van het symposium zal er worden genoten van een borrel op locatie.

Het programma is hier te vinden. Voor ziekenhuisapothekers zal de accreditatie 5 punten bedragen, voor openbare apothekers zal de accreditatie 4,5 punten bedragen. Leden van Pharmaciae Sacrum kunnen zich op deze pagina of op het P.S.-hok aanmelden. Niet-leden en alumni van P.S. kunnen zich aanmelden via het aanmeldingsformulier. Inschrijven voor het symposium kan t/m zondag 3 februari. 

Het symposium vindt plaats in Pathé Groningen, Gedempte Zuiderdiep 78, 9711 HL te Groningen. Vanaf 09:00 uur is de inloop met koffie en thee. Om 09:30 uur zal het symposium aanvangen. De kosten voor het symposium bedragen €75,- voor niet-leden. De kosten voor het symposium voor alumni van G.F.S.V. ''Pharmaciae Sacrum'' bedragen €25,-. 

This event will be held in Dutch.

Voor leden die de cursus FaTEM volgen is het symposium verplicht. Deze leden hoeven zich niet aan te melden. 

Participants

Please login to view all participants