Medewerker verwerken en coderen Bijwerkingencentrum Lareb

Lareb zoekt nieuwe medewerkers/studenten met medisch/farmaceutische kennis (1 fte/38u p/wk)


Heb je een tussenjaar tijdens je masterstudie Farmacie, Geneeskunde of een andere gerelateerde opleiding, of een stage die misschien niet doorgaat? Of heb je een HBO diploma farmaceutisch consulente of farmakunde met een achtergrond als apothekersassistente?

We zijn op zoek naar meerdere kandidaten die tot en met eind december 2022 beschikbaar zijn. Half september start de campagne voor de herhaalprik COVID-19 voor iedereen ouder dan 12. Bijwerkingen­centrum Lareb verwacht weer veel meldingen van bijwerkingen. We zoeken ondersteuning bij het verwerken ervan.
Bij Lareb werken we hybride, dat wil zeggen dat je 50% op het kantoor in ’s-Hertogenbosch werkt en 50% thuis.


Inhoud van het werk:

Binnen deze functie ga je helpen met het verwerken van meldingen van vermoede bijwerkingen na COVID-19 vaccinatie. Dit betekent het coderen van de bijwerkingen, controle op SmPC en het maken van een Engelse samenvatting. Algemene competenties voor deze functie zijn: je werkt zelfstandig, maar vraagt wel om hulp indien noodzakelijk, je bent flexibel, je kunt nieuwe informatie snel eigen maken, je hebt affiniteit met het werken met computers en kunt snel en secuur werken. 


De belangrijkste taken zijn:


 • Meldingen coderen

Bijwerkingencentrum Lareb ontvangt meldingen van vermoede bijwerkingen na COVID-19 vaccinatie van zorgverleners en consumenten. Sommige bijwerkingen worden automatisch in onze database opgenomen. Bij andere meldingen is de bijwerking door de melder omschreven in woorden (vrije tekst). Deze vrije tekst moet gecodeerd worden met een code (MedDRA is de taal die wij hiervoor gebruiken). Bijvoorbeeld melder meldt ‘‘leverontsteking’ dat moet de code ‘hepatitis’ krijgen.

Competenties: nauwkeurig werken, zelf beslissingen durven nemen, anderen om hulp vragen.

Kennis: kennis van MedDRA (kan bij Lareb intern gegeven worden), basiskennis medische terminologie, kennis van het Engels.


 • SmPC nakijken

Voor alle gemelde bijwerkingen wordt in de SmPC (de uitgebreide bijsluiter) gekeken of de bijwerking daar beschreven staat.

Competenties: nauwkeurig, zelf beslissingen durven nemen, anderen om hulp vragen.

Kennis: medisch-farmaceutisch basiskennis om de SmPC goed te kunnen lezen.


 • Engelse samenvatting maken

Van elke melding wordt een Engelse samenvatting gemaakt zodat internationale partners ook de essentie van de melding kunnen begrijpen. Deze samenvatting wordt automatisch gegenereerd maar moet gecontroleerd en eventueel gecorrigeerd worden.

Competenties: nauwkeurig.

Kennis: medisch-farmaceutisch basiskennis, kennis van Engels.


Wij bieden:

 • Een dynamisch team met leuke collega’s
 • Je bouwt waardevolle kennis op die je gedurende je gehele loopbaan met je meeneemt.
 • Het fulltime salaris voor deze functie ligt, binnen de opleidingseisen en afhankelijk van ervaring, tussen minimaal € 2615 en maximaal € 3028 bruto per maand, op basis van 38 uur per week.
 • Goede arbeidsvoorwaarden zoals 24 vakantiedagen en 13 ADV dagen (bij een fulltime dienstverband), een 13e maand, flexibele werktijden en de mogelijkheid tot thuiswerken.


Solliciteren:

 • Werk je snel en secuur, ben je communicatief vaardig en spreekt dit werk jou aan? Kan je goed zelfstandig werken? Reageer dan door uiterlijk 21 augustus a.s. een gemotiveerde e-mail met cv naar vacature@lareb.nl te sturen t.a.v. Leàn Rolfes, apotheker en teamleider Vaccins. Voor vragen kun je telefonisch contact met haar opnemen: 073-6469727.
 • Met jouw schriftelijke toestemming wordt je brief met cv maximaal een jaar bewaard.
  Zonder toestemming worden deze uiterlijk 4 weken na het afsluiten van de sollicitatieprocedure, vernietigd.
 • Bij een definitieve afwijzing, ontvang je altijd bericht. Dit gebeurt aan het einde van de procedure.
 • Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.
 • Als je je niet correct behandeld voelt of het niet eens bent met de gevolgde procedure, heb je de mogelijkheid een klacht in te dienen. Deze kun je mailen naar vacature@lareb.nl.


Geplaatst: 09-08-2022