Bijbaan Medicatieverificatie WZA

Ziekenhuisapotheek, afdeling FPZ-WZA

De apotheek van het WZA (ApotheekWZA.nl) vervult een sterk regionale functie in Noord Nederland. Naast het eigen ziekenhuis verzorgt de apotheek de farmaceutische patiëntenzorg aan een groot aantal (externe) zorginstellingen, waaronder GGZ-instellingen, ouderenzorgorganisaties en instellingen voor mensen met een verstandelijke beperking. Het aantal te verzorgen cliënten/bewoners van instellingen bedraagt ongeveer 4000. De apotheek voert structureel onderzoek uit naar de preventie, monitoring en behandeling van bijwerkingen door psychofarmaca in samenwerking met GGZ Drenthe en openbare apotheken in de regio.
De bereidingsafdeling is toegespitst op aseptische individuele bereidingen. Het WZA heeft een poliklinische apotheek die volledig is geïntegreerd met de ziekenhuisapotheek en tevens dienstapotheek is voor de regio. Sinds 2019 wordt intensief samengewerkt met het Martini Ziekenhuis Groningen en Lentis op het gebied van de instellingenfarmacie. De apotheek WZA verpakt de medicatie voor de eigen instellingen, het Martini Ziekenhuis en Lentis (in totaal 8000 cliënten) met behulp van vier geneesmiddelendistributierobots. De apotheek heeft 140 medewerkers, waaronder 6 ziekenhuisapothekers, 1 instellingenapotheker, 2 poliklinische apothekers en een apotheker kwaliteit.
De afdeling staat bekend om de goede sfeer. Er wordt hard gewerkt, maar dat doen we met zijn allen!

Binnen de ziekenhuisapotheek van het Wilhelmina ziekenhuis zijn we op zoek naar een enthousiaste student farmacie, die tijdens de zomer graag werkervaring wil opdoen.

De functie
De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het voeren van medicatieverificatiegesprekken met patiënten die opgenomen worden. Daarnaast ondersteun je bij andere werkzaamheden op de unit FPZ-WZA en in de poliklinische apotheek.

Functie-eisen

- Je bent 32-36 uur inzetbaar gedurende de periode van 5 juli tot en met 3 september op de doordeweekse dagen.

- Je werkt nauwkeurig en beschikt over goede communicatieve vaardigheden.

Arbeidsvoorwaarden
De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Ziekenhuizen (schaal 25)

Voor meer informatie en bij interesse neem contact op met Elsbeth Helfrich, Nicky Rumahloine of Evelien Dekker tel. 0592-325055 of stuur een mail naar nicky.rumahloine@wza.nl

​​​​​​​Geplaatst op: 04-05-2022.